Skip to main content

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over BSR. Staat je vraag er niet tussen? Laat het me dan even weten!

Zijn er contra-indicaties voor BSR bekend?

Nee. Omdat Body Stress Release een heel milde behandeling is en de grenzen van je lichaam respecteert, zal het geen schade toebrengen. Wel kun je de reactie op de behandeling als heftig ervaren. Je lichaam gaat namelijk spierspanning loslaten. Hierdoor wordt je herstelproces bevorderd en kan (oude) pijn tijdelijk de kop opsteken. Dit kan zowel fysieke als mentale of emotionele pijn zijn.

Daarom heb ik als practitioner zoveel mogelijk informatie nodig over je medische geschiedenis en je huidige situatie, zodat ik weet welke releases ik moet overslaan en/of welke adviezen ik je moet meegeven. Enkele voorbeelden:

  • Het gebied van (recente) botbreuken, operaties, wonden en/of aangebrachte lichaamsvreemde materialen (schroeven, platen en protheses) sla ik tijdens de behandeling over.
  • Als je zwanger bent, sla ik bepaalde releases over die ik juist wel verricht als je graag zwanger wilt worden.
  • Als je bekend bent/was met psychoses kunnen oude angsten door het loslaten van spierspanning boven komen. Hoewel deze doorgaans van tijdelijke aard zijn en passen bij het herstelproces, kan het voor jou moeilijk zijn. Daarom adviseer ik je om psychologische hulp paraat te hebben.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Om optimaal herstel mogelijk te maken, is het belangrijk te luisteren naar wat het lichaam aangeeft en daar ook naar te handelen. Daarnaast is het raadzaam de adviezen die je tijdens de consulten krijgt, op te volgen.

BSR zet een proces in gang van loslaten en herstellen. Dit heeft tijd nodig. Het proces begint altijd met drie consulten op de 1e, 4e en 11e dag. Of en hoe vaak er daarna vervolgbehandelingen nodig zijn, is per individu verschillend. Als body stress kortgeleden is ontstaan, gaat het proces van loslaten meestal vrij snel. Zo reageren baby’s en kinderen reageren in de regel snel. Wanneer body stress echter al langer aanwezig is, zijn meer consulten nodig. Ervaring leert dat veel klanten na een paar behandelingen positief effect voelen, maar soms duurt dat wat langer.

Als het goed/beter gaat, worden de behandelingen met steeds grotere tussenpozen ingepland, totdat je als cliënt je gezondheid weer als goed of optimaal beschouwt. Om nieuwe opbouw van spierspanning te voorkomen, adviseer ik om regelmatig terug te komen voor een behandeling. Dit is te vergelijken met een auto die op gezette tijden voor onderhoud naar de garage gaat.

Helpt BSR altijd?

In de praktijk blijkt dat in 75% van de behandelingen succes wordt behaald. In 5% van de gevallen blijkt de oorzaak niet body stress gerelateerd te zijn, maar worden de klachten bijvoorbeeld door een ziekte veroorzaakt. BSR kan in zo’n situatie wel zorgen voor een beter welbevinden. In 20% van de gevallen worden de behandelingen voortijdig door de klant gestopt.

Waarin verschilt BSR met andere behandelwijzen?

BSR is een holistische gezondheidstechniek, ontwikkeld om teveel opgebouwde en vastgezette spierspanning te verminderen en daarmee de communicatie tussen het lichaam en de hersenen te herstellen. De techniek is zacht en vriendelijk en is gebaseerd op het zelfherstellende vermogen van het lichaam. In tegenstelling tot de meeste andere behandelwijzen richt BSR zich niet op een specifieke ziekte, afwijking of ander lichamelijk probleem, maar op het lichaam in zijn totaliteit.

Hoe gaat BSR 053 om met mijn privacy?

Voor mijn praktijk is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van toepassing. Deze wet vraagt van alle Europese organisaties die werken met persoonsgegevens om bestaande en nieuwe cliënten te laten weten hoe ze omgaan met hun gegevens.

Ik doe dit met behulp van een privacyverklaring, die ik bij start van het behandeltraject aan je voorleg. Klik op onderstaande button om de verklaring in te zien. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over de wijze waarop ik met je gegevens omga, dan hoor ik het graag.

Privacyverklaring

Hoe waarborgt BSR 053 haar kwaliteit?

Om de kwaliteit van mijn Body Stress Release-behandelingen te waarborgen, ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging Body Stress Release Associatie Nederland (BSRAN, lidnummer 121), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG, registratienummer 21611004) en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ, licentienummer 170551R).

Uiteraard volg ik jaarlijks na- en bijscholingen, zowel voor BSR als voor de medische basiskennis. Daarnaast kies ik regelmatig voor een aanvullende studie, omdat ik het belangrijk vind me te blijven ontwikkelen.

Kwaliteit borg ik ook door voorafgaand aan je behandeltraject duidelijk aan te geven wat BSR is en we van elkaar mogen verwachten. Dit heb ik vastgelegd in een behandelovereenkomst, die ik je voorafgaand aan de eerste behandeling vraag te accorderen. Benieuwd naar de inhoud van de overeenkomst? Klik op onderstaande button om de behandelovereenkomst in te zien.

Behandelovereenkomst

Waar kan ik terecht met klachten over BSR 053?

Uiteraard doe ik er alles aan om jou op een goede en respectvolle manier zorg te bieden. Toch kan het voorkomen dat je ergens niet tevreden over bent. Ik verzoek je om dat persoonlijk aan mij kenbaar te maken.

Wanneer je dit, om welke reden dan ook, niet prettig vindt, dan kun je gebruik maken van een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Voor meer informatie verwijs ik je naar de webpagina Klachten en geschillen van mijn beroepsvereniging VBAG.

Waar vind ik meer informatie?

In mijn praktijk heb ik diverse boeken over Body Stress Release die ik je graag uitleen. Daarnaast vind je meer informatie op:

bodystressrelease.nlBody Stress Release Facebook