home slideshow lijntjes

BSR053 = Jessica

Belangrijke waarden voor mij zijn: genieten van het leven en werken met voldoening. Om optimaal te kunnen genieten, was ik altijd op zoek naar therapieën die mijn lichamelijke ongemakken konden verlichten. Ook op professioneel gebied was ik de laatste jaren wat zoekende: biedt mijn werk als communicatieprofessional mij op langere termijn de voldoening waarnaar ik zoek? Met BSR vielen beide zoektochten samen: op professioneel vlak een nieuwe uitdaging om mensen zich beter te laten voelen, op persoonlijk vlak geeft het me verlichting.

Net zoals iedereen in de jonge jaren, viel ik veel als kind tijdens het spelen, rennen, fietsen en (rol)schaatsen. Ik viel altijd op mijn billen en mijn staartbotje was regelmatig gekneusd. Op school zat ik op kussens om de pijn te verzachten. Een van die vallen heeft een breuk in mijn staartbot veroorzaakt, maar dat werd destijds niet onderkend. Toen ik 19 jaar was, werd de pijn in mijn staartbot, onderrug en bekken zo fors, dat zitten en staan moeilijk werden. Verder onderzoek en vervolgens een operatie waren noodzakelijk. De pijn verminderde daardoor iets, maar ging niet volledig weg en mij werd verteld dat ik daarmee moest leren leven. Tijdelijke verlichting vond ik in osteopathie, etiopathie en pilates, maar de pijn was altijd aanwezig, meestal op de achtergrond, soms heel intens. Stijfheid en een verdoofd gevoel in dat gebied beïnvloedden mijn bewegingen, houding en energieniveau.

Toen ik voor het eerst las over Body Stress Release werd ik erg nieuwsgierig. Vooral uitspraken als ‘Iedereen verklaart pijn en toenemende stijfheid door het ouder worden, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn’ maakten dat ik afspraken inplande. In het begin verergerden de behandelingen de pijn in mijn lijf. Een goed teken, volgens mijn practitioner, omdat het bewijst dat mijn lichaam reageert op de releases. Na 2 maanden begon de intense pijn af te nemen en werd ik soepeler. Voor het eerst sinds mijn jeugd voelde mijn lijf licht aan. Wandelen, zitten, opstaan, alles ging gemakkelijker.

Door mijn eigen herstel werd mijn interesse in Body Stress Release alleen maar groter. Ik las alles wat erover te lezen viel, ik praatte met practitioners en besloot: dit wil ik ook! Tijdens mijn opleiding tot practitioner aan de Body Stress Release Academy kreeg ik 5 maanden lang 2x per week een release. Deze intensivering van BSR-sessies zorgde voor een zogenaamde ‘unmasking’ rondom mijn staartbot, bekken en onderrug. Dit houdt in dat de opgeslagen spierspanning na een laatste heftige pijnsensatie definitief oplost. Sindsdien is de chronische pijn, stijfheid en verdoofdheid verdwenen. Het voelt voor mij echt als een nieuw lijf!