home slideshow lijntjes

18/3/19: Masterclass Prikkelbare Darm Syndroom

18/3/19: Masterclass Prikkelbare Darm Syndroom

Mijn praktijk is gevestigd in Intenzi, centrum voor complementaire zorg in het centrum van Enschede. Als samenwerkingspartners binnen Intenzi hebben we besloten zo nu en dan (gratis) masterclasses te organiseren over onze kennisgebieden. Maandag 18 maart staat de eerste op het programma van 19.30 tot 21.00 uur, en wel over het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS).

Orthomoleculair diëtist Marloes Mulder (Fuego) en ademhalingstherapeut Hans Timmerman (Personal Tuning) vertellen die avond over de rol die voeding en ademen bij het verbeteren van je darmklachten kunnen spelen. Interesse? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijdens de avond ben ik zelf ook aanwezig en kan ik waar nodig ook de relatie tussen body stress en darmklachten uitleggen.

Lees meer

Open Huis Intenzi / BSR 053

Open Huis Intenzi / BSR 053

Kamp je met fysieke, mentale en/of emotionele klachten en wil je hiermee aan de slag om jezelf weer krachtig te voelen? En kun je hier professionele hulp bij gebruiken? Kom dan naar het Open Huis van Intenzi op vrijdag 28 september van 16.00 tot 19.00 uur

Intenzi is een centrum voor complementaire zorg in hartje Enschede, waarin ook mijn praktijk voor Body Stress Release (BSR) gehuisvest is. Naast BSR vind je er ook disciplines als ademtherapie, astrologie, EMDR, huidverzorging, orthomoleculair voedingsadvies, pedicure/voetreflexologie en psychologische behandelingen. Met onze effectieve therapieën leveren we een bijdrage aan het herstel en welzijn van onze cliënten. En door de informele sfeer en korte lijnen benutten we elkaars expertise optimaal. 

Nieuwsgierig geworden naar ons centrum en/of naar wat we jou kunnen bieden? Loop dan 28 september bij ons binnen! Tijdens het Open Huis beantwoord ik met veel plezier al je vragen over Body Stress Release, vertel ik hoe BSR jou kan helpen en geef ik korte demo's.

Lees meer

Niet leuk, wel goed

Niet leuk, wel goed

Na het eerste Body Stress Release-consult vertel ik klanten altijd welke reacties ze kunnen verwachten. Grofweg onderscheiden we de volgende opties:

  1. Er verandert (nog) niets: klachten blijven (vooralsnog) gelijk.
  2. Het gaat beter: klachten verminderen/pijn neemt af.
  3. Het gaat op en af: soms minder pijn, soms juist weer wat meer.
  4. Het gaat slechter: pijnklachten nemen toe.

Natuurlijk is het het prettigst als jij als klant tijdens het eerstvolgende consult kan melden dat het beter gaat. Ik zou het liefst willen dat iedereen zo snel mogelijk van pijn verlost is.

Lees meer

Tablets schuld van body stress

Tablets schuld van body stress

Vorige week berichtten diverse media over het feit dat steeds meer kinderen last hebben van nekklachten. Van de tieners klaagt zelfs 40% over nekpijn, blijkt uit onderzoek van het AD. Voornaamste oorzaak: het veelvuldig gebruik van smartphones en tablets. Ook in mijn praktijk heb ik inmiddels verschillende kinderen met nekproblemen behandeld. Want te lang met het hoofd voorovergebogen zitten, vaak ook nog onderuitgezakt zittend op de bank, levert de nodige body stress op in het lijf. Uiteraard kan Body Stress Release helpen de opgebouwde spierspanning vrij te maken, maar graag houd ik hier een kort pleidooi voor 'voorkomen is beter dan genezen'.

Lees meer

Wat doe je met mijn voeten?

Wat doe je met mijn voeten?

Tijdens een consult beweeg ik de voeten van mijn klanten om te traceren waar en in welke richtingspierspanning zich in het lijf heeft vastgezet. Hoewel ik nieuwe klanten voorafgaand aan de behandeling vertel dat (en hoe) ik hun voeten daarvoor ga gebruiken, komen de vragen daarover pas later. Logisch, want iets wat onbekend is, moet je vaak eerst ervaren voordat de vragen opborrelen. Op dit moment is de meest gestelde vraag in mijn praktijk vermoedelijk: 'Wat doe je toch met mijn voeten?' Hoogste tijd dus voor wat uitleg.  

Lees meer