home slideshow lijntjes

Niet leuk, wel goed

Niet leuk, wel goed

Na het eerste Body Stress Release-consult vertel ik klanten altijd welke reacties ze kunnen verwachten. Grofweg onderscheiden we de volgende opties:

  1. Er verandert (nog) niets: klachten blijven (vooralsnog) gelijk.
  2. Het gaat beter: klachten verminderen/pijn neemt af.
  3. Het gaat op en af: soms minder pijn, soms juist weer wat meer.
  4. Het gaat slechter: pijnklachten nemen toe.

Natuurlijk is het het prettigst als jij als klant tijdens het eerstvolgende consult kan melden dat het beter gaat. Ik zou het liefst willen dat iedereen zo snel mogelijk van pijn verlost is.

Lees meer

Tablets schuld van body stress

Tablets schuld van body stress

Vorige week berichtten diverse media over het feit dat steeds meer kinderen last hebben van nekklachten. Van de tieners klaagt zelfs 40% over nekpijn, blijkt uit onderzoek van het AD. Voornaamste oorzaak: het veelvuldig gebruik van smartphones en tablets. Ook in mijn praktijk heb ik inmiddels verschillende kinderen met nekproblemen behandeld. Want te lang met het hoofd voorovergebogen zitten, vaak ook nog onderuitgezakt zittend op de bank, levert de nodige body stress op in het lijf. Uiteraard kan Body Stress Release helpen de opgebouwde spierspanning vrij te maken, maar graag houd ik hier een kort pleidooi voor 'voorkomen is beter dan genezen'.

Lees meer

Wat doe je met mijn voeten?

Wat doe je met mijn voeten?

Tijdens een consult beweeg ik de voeten van mijn klanten om te traceren waar en in welke richtingspierspanning zich in het lijf heeft vastgezet. Hoewel ik nieuwe klanten voorafgaand aan de behandeling vertel dat (en hoe) ik hun voeten daarvoor ga gebruiken, komen de vragen daarover pas later. Logisch, want iets wat onbekend is, moet je vaak eerst ervaren voordat de vragen opborrelen. Op dit moment is de meest gestelde vraag in mijn praktijk vermoedelijk: 'Wat doe je toch met mijn voeten?' Hoogste tijd dus voor wat uitleg.  

Lees meer